Bestill bok

Hvordan få mer engasjement på Insta? 

instagram May 05, 2020

 

SAMMENDRAG:

 • Er det dødt på Insta? Kjenner du på det at det ikke går helt sånn som du vil? Du poster og poster, men du får veldig lite engasjement tilbake og du skjønner kanskje ikke helt hva du gjør feil for du legger jo ut daglig.
 • Det her var ting jeg sleit med. Jeg sleit i starten med å finne ut hvordan får jeg engasjement? For det var helt dødt! Jeg postet og postet, og jeg synes egentlig at jeg la ut fine bilder, fine tekster og alt mulig men det bare gikk ikke… Det var ikke noe engasjement, og jeg skjønte ikke hvorfor
 • Men først: hvorfor vil vi ha engasjement på Instagram? Jo, grunnen til det er jo fordi at vi får spredning. Da kommer vi foran nye kunder og får flere følgere I tillegg, så jo mer engasjement du har når du da skal gå ut å selge, så vil du få nådd flere du vil komme ut med budskapet ditt til enda flere kunder, potensielle kunder, som da vil føre til økt salg 
 • Det første tipset handler om bildet. Bildet ditt det må være bra. Instagram er i prinsippet en bildeapp. Vi ser på bilder og stopper opp ved det som er bra Det kan ikke være rotete, det kan ikke være uklare bilder Det må være rent og pent. Det må være ryddige bilder og det vi ofte ser at fungerer det er hvite, rene bilder som sagt. Gå gjennom din egen konto og sjekk: er det veldig mye rot i bildet? Har du dytta på veldig mye? Da er det på tide å begynne å fjerne litt.
 • Det som også fungerer det er selfier. Yes, bilder av oss selv. Jeg vet det er kanskje ikke det du har mest lyst til å høre, men det er de bildene som får mest kommentarer, mest likes. Vi stopper når vi ser et ansikt Da slutter vi å skrolle, det fanger interessen til folk. Så hvis du ikke har begynt å ta selfier, så er det på tide å tenke på det nå og begynne å legge ut bilder av deg selv.
 • Tips to handler om tittel. Altså inngangen på teksten. Der du skriver. Det første noen ser er jo bildet, og så vil de lese teksten under. Den må fenge. Den må skape en interesse som gjør at du får lyst til å lese mer
 • Det kan være korte kommandoer: Stopp! Ikke gå videre! Det kan være begynnelse på en historie: ”Jeg hadde aldri trodd at dette kom til å skje” Noe som noe som fanger deg, stopper og tenker “hm, her har jeg lyst til å klikke på de lille prikkene som gjør at jeg kan lese mer”. Det er det vi går for! Ok?
 • Tips tre handler om “call to action”! Du har nå et bra bilde, du har en fengende ingress eller tittel som skaper interesse og gjør at man vil lese. Det du nå må ha er noe som får dem til å ville kommentere, og det mange glemmer det er å putte på hva vi kaller en call-to-action. Rett og slett noe som får dem til å svare deg. 
 • Du må gi dem en oppgave! Si: hva synes du om det? Kommentere med din favorittemoji Er du enig? Ja eller nei? Spørsmål det skaper engasjement og gjør at de skjønner, de som følger deg, at de skal svare!
 • Dette var altså tre tips til hva du konkret kan gjøre for å skape mer engasjement Det var: tenke på bildet, fengende tittel/ ingress og alltid huske en call-to-action
 • Disse tipsene var knyttet til hva du kan gjøre på din profil, men det er også mye annet du kan gjøre utenfor din profil altså på andres profil, på andres poster.
 • Få freebien jeg nevner i videoen som vil gi deg enda mer engasjement på Instagram - KLIKK HER

 

NYHETER OG TILBUD

 1. Test SoMe-klubben i 7 dager for KUN 10 kroner

  Alle blogglesere får en eksklusiv, prøveperiode til den månedlige medlemsportalen SoMe-klubben for KUN 10 kroner. Klikk her for å få 10 kroners prøveperiode. 

 2. Gratis videokurs: Hvordan selge via sosiale medier

  Du lærer: 

  • Min hemmelighet til salg i sosiale medier
  • Tre tips til hvordan du kan tiltrekke deg din kunde ved hjelpe av sosiale medier
  • To feil de aller fleste gjør i sosiale medier som stopper dem fra å selge

  Klikk her for å ta gratiskurset! 

 

VISSTE DU?

At jeg også legger ut tips og triks om sosiale medier på Facebook og Instagram?

 

RELATERTE POSTER