HJEM OM OSS KJØP PROGRAMMER BLOGG BUTIKK KLIKK HER FOR TIPS OG RÅD Logg inn

Personvern og bruk av informasjonskapsler

Kommuniser bedre prioriterer ditt personvern.

For oss er det  viktig at du vet akkurat hvordan Kommuniser bedre behandler dine personopplysninger når du besøker nettsiden kommuniserbedre.no, og hvordan vi bruker denne informasjonen.

Når du bruker nettsiden: kommuniserbedre.no, legger du igjen endel dataspor, også kjent som cookies. Du sender også inn informasjon om deg selv som vi bruker videre for å tilpasse innhold.

Vi ber deg derfor ta deg tid til å lese igjennom informasjonen under slik at du vet hvordan disse dataene brukes, og hvorfor de samles inn.

Det er eier og daglig leder Guri Smenes Five som er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene.

Du har rett til å vite

Ny personvernforordning (GDPR) trådde i kraft i juli 2018 i Norge. 

Loven og personvernforordningen gjelder for behandling av personopplysninger om registrerte som befinner seg i Norge. Lovverket gir deg krav på innsyn, endring og sletting av dine personopplysninger. 

Norske aktører er også pålagt å informere om bruk av data og personopplysninger gjennom "Lov om elektronisk kommunikasjon", i paragraf 2-7 b:

2-7 b Bruk av informasjonskapsler/cookies

Lagring av opplysninger i brukers kommunikasjonsutstyr, eller å skaffe seg adgang til slike, er ikke tillatt uten at brukeren er informert om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen, hvem som behandler opplysningene, og har samtykket til dette. Første punktum er ikke til hinder for teknisk lagring av eller adgang til opplysninger:

1. utelukkende for det formål å overføre kommunikasjon i et elektronisk kommunikasjonsnett
som er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste 
2. som er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste etter brukerens uttrykkelige forespørsel.

 

Hva en informasjonskapsel eller «cookie» er? 

Informasjonskapsler eller cookies er, ifølge Datatilsynet, små tekstfil som plasseres på din datamaskin når du laster ned (besøker)  en nettside. Cookies gjør det lettere å bruke nettsider som f.eks. Kommuniserbedre.no  ved at den sparer på dine preferanser (sider du bruker lang tid hos eller besøker jevnlig) eller passord. 

Det er ikke mulig å identifisere en person på individnivå ved bruk av informasjonskapsler. Med andre ord så vil det ikke være mulig å vite at akkurat hva du har gjort på nettsiden.

De fleste nettsider aksepterer cookies, men du kan selv aktivt skru av cookies om du ønsker. Det gjør du i nettleseren din. Vi anbefaler at du Google hvordan du går frem for å skru av cookies. 

Kommuniser bedre bruker følgende cookies på siden:

Cookie Name Purpose
_kjb_session Kajabi session cookie Tracks your active admin session so you don't need to re-login
kjba Kajabi affiliate token Tracks which affiliate has referred an offer purchase
_abv Admin bar hidden Tracks whether the user wishes their admin previewing bar to be hidden

 

Kommuniser bedre bruker også følgende verktøy på siden:

Verktøyene over samler informasjon om hvordan du som besøkende bruker alle sidene på kommuniserbedre.no - også undersidene.

Merk: Det er ikke mulig å spore din personlige trafikk på sidene.

Dataene som samles inn brukes for å kontinuerlig forbedre nettsiden - og gjøre sidene enda bedre for deg. I tillegg gjør denne dataen det mulig å  målrette annonsering i sosiale medier (Facebook og Instagram) fra Kommuniser bedre som kan være av interesse for deg.

 

Denne informasjonen samles inn hos Kommuniser bedre

Ingen av dine personlig informasjon, som navn, adresse eller e-post, samles automatisk  inn på siden kommuniserbedre.no.

Derimot samles deler av ikke-personlig informasjon automatisk inn som f.eks. trafikk og oppførsel på nettsiden.

Dette betyr at kommuniserbedre.no samler inn informasjon (gjennom f.eks. Google Analytics) om  hvilke sider du besøker, hvor lang tid du bruker på de ulike sidene, hvilke trafikkilder du kommer fra og annet.

Denne informasjonen deles ikke videre med andre.

I tillegg til denne type ikke-personlig informasjon har Kommuniser bedre ulike e-postlister, nedlastninger, spesielle tilbud, konkurranser, registreringsskjema og undersøkelser som du kan motta. Dette kan du få ved at du aktivt legger igjen  kontaktinformasjon som navn, e-post og eventuelt telefonnummer.

Dette samles kun inn dersom du frivillig og aktivt velger å melde deg på Kommuniser bedres e-postliste.

Dette finner lenker til flere steder på sidene, og det må du aktivt gjøre selv.

Vi behandler altså i hovedsak opplysninger om deg i følgende tilfeller:

  • Du har sendt oss en e-post
  • Du har meldt deg inn for å motta en freebie eller for å delta i en konkurranse
  • Du abonnerer på vårt nyhetsbrev
  • Du besøker hjemmesiden www.kommuniserbedre.no

I tillegg kan du kjøpe programmer og varer hos Kommuniser bedre som nettkurs og PDF-er.

For å gjøre det må du legge inn kortet ditt. Vit at Kommuniser bedre ikke lagrer kortinformasjon den må få i sammenheng med spesielle transaksjoner/kjøp.

Om du mener at din personlige data ikke behandles i tråd med gjeldende regelverk, har du mulighet til å klage til Datatilsynet.


Dette skjer når du melder deg på en e-postliste hos Kommuniser bedre

Det er flere steder på nettsiden hvor du har mulighet til å melde deg på Kommuniser bedres e-postliste. Dette gjøres i forbindelse med at du får noe gratis som en sjekkliste, minikurs eller pdf-er.

Når du melder deg på en e-postliste lagres følgende data:

  • navn
  • e-postadresse
  • IP-adresse
  • tid og sted for påmelding
  • tidssone 
  • e-postleverandør

Informasjonen sendes til nettleverandøren New Kajabi (som drifter nettsiden til Kommuniser bedre) og e-postserveren Mailchimp.

New Kajabi og Mailchimp behandler data i tråd med personvernloven.

Det er helt frivillig for deg å gi fra deg denne informasjonen, og det er du selv som aktivt deler informasjon din med Kommuniser bedre.

Du kan når som helst melde deg av Kommuniser bedres e-postliste, og i tillegg be om at alle opplysninger om deg slettes.

Dette kan du gjøre ved å klikke på «avmeld» nederst i en hvilken som helst e-post fra Kommuniser bedre, eller ved å sende en e-post til  [email protected].


Sletting av dine data

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten via lenken "Avmeld" som du finner i bunnen av alle e-poster som er sendt fra Kommuniser bedre.

Du kan også ta direkte kontakt med Kommuniser bedre og be om at all informasjon om deg slettes.

Ditt samtykke ved bruk av Kommuniser bedre

Ved å bruke  nettsidene til Kommuniser bedre samtykker du i at informasjonskapsler benyttes som beskrevet over. Om du ikke er enig, vennligst ikke bruk siden.

Gjør noe annet du heller har lyst til, som å spise boller, se på netflix eller sove. Sove er aldri feil.. 

Men husk: når du melder deg på e-postlisten  samtykker du til at Kommuniser bedre kan oppbevare informasjonen du sender inn (e-postadresse og navn), til bruk for eksempel ved å sende deg e-poster.

Det skal stå tydelig beskrevet hva vi bruker e-posten din til i det du melder deg på. 

Og husk: Du kan når som helst melde deg av listen ved å trykke på «avmeld» i e-postene du mottar.

Har du spørsmål, kan du når som helst ta kontakt med Guri Five på [email protected]

Sist oppdatert: 1.september 2019

Close

50% Complete

Lær å skrive tekster som engasjerer, selger og høres ut som deg!