Bestill bok

Hvordan en Instagram-post førte til presseomtale i NRK

business media Jul 05, 2018

Om du følger meg på Instagram og sjekker ut mine stories , så fikk du sikkert med deg at jeg ble intervjuet av NRK radio på mandag.

Utrolig morsomt og gøy - og jeg vil dele med deg hvordan jeg mandag morgen 3.juli troppet småtrøtt opp kl 7.45 på Drammens bibliotek for å bli intervjuet av NRK radio.

Rett og slett hvordan jeg fikk presseomtale. 


Sånn gikk det til at jeg fikk presseomtale og ble intervjuet av NRK 

Jeg ble ikke intervjuet for Kommuniser bedre eller min brillijante kommunikasjonekspertise (humre,humre), men for noe helt annet og veldig hverdagslig: nemlig valg av arbeidssted. La oss bare si at NSB må ta mye av ansvaret for det...

Uansett, så tenker jeg at prosessen som endte med et intervju er interessant og lærerik. Ikke minst så er det en mulig fremgangsmåte om du ønsker litt pressedekning. Det viser også hvilken effekt sosiale medier har.

Fra Instagram til NRK-intervju

Det hele begynte med et bilde jeg delte på Instagram.

Jeg la ut dette smashing bildet her av meg selv:Det var en genial ting jeg gjorde her! Ser du hva det var?

Nei, det var ikke alle hashtaggen (selv om det i seg selv er genialt og lurt), men det var denne lille @-en her: @drammensbibliotek.

Og det at jeg hektet min @ på noe veldig dagsaktuelt: nemlig at togene stod og jeg var «tvunget» til å finne en annen løsning for å kunne jobbe.

Dette førte til at Drammens bibliotek likte innlegget så godt at de delte det i sin Instagram feed:Noen timer senere tok hyggelige Katrine kontakt med meg på Facebook og sa at NRK hadde sett bildet og ville lage en sak. Kunne jeg tenke meg å stille til intervju?

Selvfølgelig kunne jeg det!

Så mandag morgen delte jeg villig om min jobbdag på biblioteket på "God Morgen Buskerud".

Du finner klippet her om du vil høre: NRK-intervju

Ved slutten av intervjuet ba jeg pent om å få et bilde av oss sammen som jeg selvfølgelig delte på min Instagram stories. 

Hadde bildet vært litt bedre hadde jeg lagt det ut på Instagram-feeden (for det er en forskjell på bilder jeg legger ut på stories og i feeden på Instragram... Men mer om det senere..).

Hadde jeg tenkt litt lenger hadde jeg lagd en ny @ til NRK og takket for praten. Men jeg var litt gira på å komme i gang med jobbdagen, og glemte det helt;)

Hva du kan gjøre?

Så hva er lærdommen her? Jo, bruk @ aktivt!

Steder og folk elsker å bli @-et og det er så få som gjør det.

Bruk det også aktivt overfor medier og nyhetsbyråer, for du vet aldri når de tenker at det kunne vært en god historie.

Det er forresten en annen ting jeg tar med meg fra dette:
Nå har jeg jo snakket med journalisten. Jeg vet han er hyggelig og vi fikk en god tone.

Det vil gjøre det lettere for meg å kontakte ham igjen en annen gang hvis jeg har en sak.

Da kan jeg alltid bruke inngangen: husker du meg? Du intervjuet meg på biblioteket den gangen togene stod. Så er samtalen i gang:)

Vinn-vinn!

Hva er ditt beste tips for å få noe på i media?


Snakkes snart,

Guri