Bestill bok

Bruker du Instagram? Jeg avslører hvordan algoritmene egentlig fungerer

business instagram markedsføring Jun 16, 2018

Lurer du på hvordan Instagram egentlig fungerer? Hva som avgjør hva du får se og hvordan du kan bruke dette til din fordel i din business?

Vel, vel, les videre du;)

Instagram avslørte nemlig for litt siden hvordan algoritmene deres fungerer.

Du vet, de som bestemmer hva du får se av videoer og bilder (og hvilke du ikke får se) når du skroller deg nedover Instagram-feeden din.

Og du: lurer du på om Instagram er et sted verdt å være? Vel, det er ca 2, 2 millioner nordmenn som er der. Så det er ikke en kanal du bør skimse av;) 

Dette styrer hva du får se

Ifølge later.com (best på Instagram) så er det helt tydelig at Instagram baserer seg på hvem du er og hva du liker, og ikke kun hvem du følger. Og viser deg poster basert på dette.

Dette betyr at Instagram ser hvordan du beveger deg, hvilke poster du ser på, liker og kommenterer.  Og viser deg mer av dette.

Algoritmene prøver altså å forutse hvilke bilder og videoer som er viktigst for deg og de bruker ifølge later.com tre faktorer for å fastslå dette:

# 1 Interesse 
# 2 Forrige besøk
# 3 Relasjoner


#1 Interesse

Interesse handler om at Instagram prøver å forutse hvor mye du vil bry deg om en post. De baserer dette på tidligere oppførsel fra deg.

Jo mer de tror at en post vil X like, jo større er sannsynligheten at den vil dukke opp i din feed.

De baserer det rett og slett på hva du har tatt deg tid til å se på, like og kommentere tidligere. 

Ifølge Instagram skal jeg altså like dette basert på hva jeg liker og kommenterer:

 

Dette er grunnen til at du også bør bruke # på en lur måte.

Bruk # som er relevant for deg og som dine kunder bruker.

Da er sjansen større for at du dukker opp i feeden til aktuelle kunder. 

 

#2 Forrige besøk

Handler om hvor ny posten er. Algortimene vil nemlig prioritere siste post, slik at du ikke får opp poster som er flere uker gamle. 

Instagram begynner dermed å bry seg mye mer om når du postet, enn kun hva du poster eller hvor mye engasjement du skaper.

For eksempel så fungerer det jo dårlig å få påskebilder nå når sommeren er her. Så både interesse og forrige besøk er viktige faktorer for hva du får se (og hva kundene dine får se).

Dette betyr at om du vil vises, så må du poste innhold regelmessig. 

Dette betyr også at når du poster spiller en rolle, så her kan man tenke litt taktisk og følge med når dine "seere" er på. 

 

 

#3 Relasjoner 

Relasjoner handler om hvilken relasjon du har til kontoen som deler bildet. Altså om dette er en person du kjenner eller ikke.

Om du kommenterer mye, er tagget i bilder, så signaliserer dette til Instagram at dette er en du kjenner og de vil viser flere poster fra den personen. 

Det måles i hvor mye du kommenterer på postene eller om du tagges i postene. 

Får du aldri opp en venns post? Begynn å kommentere så skal du se at det løser seg;)

Derfor er det også viktig at du som business svarer de som legger igjen kommentarer og at du selv kommentere på bilder. Slik er det mer sannsynlig at du kommer opp og frem i feeden. 

Du kan også oppmuntre til at følgere tagger deg i posten sin. Det kan jo gjøres ved å be dem dele med deg hva de gjør eller om du kjører konkurranser. 

 


Dette påvirker også algoritmene: 

Det er er også tre andre faktorer som påvirker algoritmene.

Det er:
# 4 Frekvens
#5 Følgere
#6 Bruk

#4 Frekvens
Frekvens handler om hvor ofte du åpner Instagram-appen. Dette har betydning fordi de vil hele tiden prøve å vise deg nye poster. Slik vil du komme tilbake ofte fordi du alltid får noe nytt. 

#5 Følgere
Følgere handler om at Instagram prøver å vise nye poster basert på mange kontoer du følger.  Hvis du følger mange mennesker, så har Instagram mer å velge i. Det fører også til at du ikke vil se alle poster fra alle kontoer. Så om du bare får fra folk du ikke vil se, så kan det være lurt å slutte og følge dem. 

 

#6 Bruken
Om du bruker mye tid på Instagram, så vil de vise deg flere innlegg. De graver seg dypere ned i katalogen og viser deg flere innlegg. Om du kun bruker kort tid inne i appen får du kun vist høydepunktene. 

Hva betyr dette for deg?

I korte trekk kan vi konkludere med at hvem du følger ikke har altfor mye å si for hva du får opp i feeden din.

For virksomheter så betyr det at det ikke er antall følgere som er det avgjørende, men om du lager innhold som folk synes er bra. Om du får likes og kommentarer, og om du poster godt innhold jevnlig.  

Snakkes snart, 

Guri