Bestill bok

5 verktøy alle gründere bør vite om

business Dec 27, 2017

Lenkene som er merket med * i dette innlegget er reklame (affiliate). Stol på at jeg aldri vil anbefale deg noe jeg ikke selv har testet og bruker selv.

Det siste året har jeg hatt en læringskurve som har gått såååååååå (jeg viser med hendene) bratt oppover.

Jeg har lært så enormt mye. 

Og det hele er takket være at jeg har blitt kjent med og hengt (online) med en haug av fantastiske mennesker og gründere.

Skikkelige, skikkelige hyggelige folk som deler av seg selv, og av alle de nyttige verktøyene som finnes der ute .Og som en ny - og etablert - gründer ikke kan klare seg uten!

Jeg har testet og feilet - og testet igjen

De verktøyene jeg har lært om og tatt i bruk  har vært en (hva de sier på english) game-changer for meg og Kommuniser bedre.

Jeg har gått fra å prøve meg på kompliserte systemet, grublet over hvordan jeg skal gjøre ting som nettside og blogg og kodinger. Til å ta i bruk gode og brukervennlige systemer som funker som bare rakker'n!

Det er helt fantastisk! Og jeg er faktisk ganske stolt over hva jeg har fått til, og hva jeg har klart å lære meg på dette året. 

Jeg vet mye mer om kundepleie, facebook-annonsering, algoritmer, livesendinger, webinarer, bildeverktøy, publisering, kampanjer, opt- in, salgssider, lead-pages, e-postmarkedsføring, call to action, målinger og søkermotoroptimalisering enn jeg gjorde januar 2017. 

Og det er kun fordi jeg har vært nysgjerrig og testet ut.

Jeg har ikke vært redd for å feile - men har prøvd og feilet - og prøvd igjen!

Og jeg har også lært meg at ferdig er bedre enn perfekt. Les alt om  hvordan jeg viste finger´n til perfeksjonisttrollet og begynte å publisere.

Topp 5 verktøy alle businesseiere bør vite om

Så altså en ganske så stolt gründer/blogger her altså;)

Og, jeg er jo en stor fan av å dele, så det jeg har lært og funnet nyttig å ta i bruk i 2017 deler jeg videre med deg!

Under finner du min topp fem liste over de verktøyene jeg har vært aller, aller mest fornøyd med det siste året. Og som jeg bruker daglig!

Dette er verktøy du som businesseier bør kjenne til og bruke - iallfall om du har en onlinevirksomhet. 

Ja, det kunne vært flere på lista, men disse fem er kremen altså.

Her er de:

 • New Kajabi*
  OMG! Da jeg oppdaget denne siden her var det gjort. Jeg kastet alt annet jeg hadde. Websiden min, e-postserveren, bloggen og onlinekurs-portalen min ble droppa, og istedenfor fikk jeg denne fantastiske perlen av en hub: newkajabi!

  Jeg elsker det at jeg har alt samlet et sted! Og de kommer med nye oppdateringer hele tiden.

  Once you go Kajabi, you never go back!

 • Canva
  Dette er et verktøy jeg aldri - ALDRI - kunne klart meg uten. I begynnelsen av Kommuniser bedre betalte jeg folk på Fiverr for å lage logo og bilder jeg kunne ha på nettsiden min.

  Så anbefalte en gründer meg Canva - og jeg var hekta!

  Du kan seriøst gjøre alt her - bilder, logo, brosjyrer, instagramposter, Facebookposter og Facebook-eventer osv.osv. Det beste er at alle målene er allerede på plass. Så det er bare å velge en mal.

  Vil du lage en facebook-post, velger du bare malen med ferdig format! I tillegg kan du også velge om du vil bruke designene Canva har lagd. Og som gjør at det hele ser hakket hvassere ut! Altså, det er bare genialt!

  Og det aller, aller beste er at det er GRATIS!

 • Google docs
  Google har blitt en god venn det siste året - og ikke uten grunn.

  Jeg har i løpet av 2017 byttet PC/MAC 3 ganger og jeg har også klart å slettet hele harddisken på mac-en til mannen min.... vops...

  Da var jeg sjeleglad for at jeg hadde google documents (og lastet over alle bildene våre i google foto! puh!) for der hadde jeg lagret alt av dokumenter jeg trengte.

  Det som er genialt med google documents er at det ligger på google serveren eller skyen eller hva det heter. Det betyr at jeg kan få dem opp på hvilken som helst pc, så lenge jeg logger meg inn på google.

  Jeg trenger altså ikke bekymre meg for at dokumentet mitt ligger på pc-en hjemme, jeg har det bare i skyen til google! Jeg trenger heller ikke internett for å redigere i dokumentene. Jeg kan bare bruke appen på telefonen eller på ipaden, og redigere direkte inn i dokumentet der. Er.så.bra!

 • Pexels.com
  Bilder!! Du må ha bilder og du må ha gode bilder. Enten det er til nettsiden eller til blogginnlegg eller Facebook. I begynnelsen vrei jeg hue for å tenke ut fine bilder jeg kunne ta selv, men jeg fikk det aldri til... 

  For det første var aldri ideene mine gode nok og lyset var for dårlig. Jeg hadde heller ikke tid eller tålmodighet til å ta egne bilder med fancy utstyr. Så jeg googlet og googlet, og kom til slutt over pexels.com.

  De har fantastiske bilder - og igjen: det er GRATIS!

 • Google chrome og Chrome Nettmarked
  Det finnes absolutt ikke noe verktøy som er bedre enn dette. Google chrome er et must! Ikke nok med at jeg kan lagre alle de viktigste bokmerkene mine der (og finne dem igjen på hvilken som helst datamaskin), men den har helt amazing utvidelser. 

  Seriøst, jeg har altså i mine bokmerker noe som heter Colorzilla. Den lille integreringen  (som tok meg kun noen sekunder å installere) kan fange opp den fargen jeg ønsker fra en nettside (med ett klikk) og gi meg fargekoden!

  Helt GULL for en som stadig er på jakt etter fine farger til nettsiden:)

Det var mine 5 verktøytips. Har du noen verktøy du bruker daglig? Del dem med meg!!

Sliter du forresten med å komme i gang? Enten med skrivingen eller annet? Da kan dette tipset her være akkurat det du trenger: Er du rammet av skrivesperre eller utsettelsesudyret. Prøv dette. 

Og du likte du tipsene mine? Del dem gjerne videre med venner og bekjente -kanskje de også kan få bruk for dem. 

Snakkes snart, 

Guri