HJEM OM BLOGG BUTIKK VERKTØY SOM ANBEFALES SE PRODUKTER Logg inn

5 tips til å få media interessert

Du har en sak du brenner for, som du bare må få ut.

Men hvordan skal du få media interessert i din sak og det du er opptatt av?

Her får du fem tips til hvordan du får media interessert i deg og din sak:


1. Gjør media til en prioritet
Vil du ha en stemme og vil du at din sak skal bli hørt, da må du prioritere media. Det nytter ikke å «komme på media» ved innspurten av en kampanje, et prosjekt eller et arrangement.

Det skaper ikke godt mediearbeid – og sjansen for at du kommer på minker. Media bør være en naturlig del av planleggingen, helt fra begynnelsen.

Det er faktisk viktig at du prioriterer og bruker media. Det har jeg skrevet om i innlegget:  Ta din plass i mediebildet

2. Ha et tydelig budskap
Bestem deg for hva du vil si og hva som er ditt budskap – og hold deg til det!

Skriv det ned, noter deg det bak øret og hold fast ved budskapet! Om du har mulighet så knytt saken og budskapet opp mot noe flere kan kjenne seg igjen i.

Det kan nemlig være din egen grunn til at media ikke blir interessert. Det har jeg skrevet om i innlegget: Derfor fortjener du ikke oppmerksomhet fra media

3. Kom med noe nytt
Gi journalistene og mediene noe å jobbe med. Ikke ring med gamle nyheter.

Har du ikke noen nytt? Se hvordan du kan bruke en gammel nyhet på en ny måte. Kan den for eksempel understøttes av en undersøkelse? En ny trend i samfunnet? Kan du hekte deg på en diskusjon som foregår nå? Vær kreativ – finn nye løsninger!

4. Tenk timing
Følg med i mediebildet, og vær bevisst på når du «slipper» en sak.  Slik at du unngår å komme med en knallgod sak samme dag som for eksempel statsbudsjettet legges frem. Da er det minimal sjanse for at du kommer på.

Timing er viktig – og har alt å si for om du får en sak på eller ikke! Få en oversikt over hvordan journalistene jobber, og hvordan akkurat mediets dagsrytme/trykketid ser ut.

5. Snakk og bygg relasjoner med utvalgte journalister
Følg med i mediebildet og finn deg én journalist eller flere som skriver om det du er opptatt av. Inviter på arrangementer, ring dem med informasjon du tror de kan ha nytte av og nyheter du tror de kan like.

Skap en relasjon! Gå tilbake til den samme journalisten hver eneste gang du har en god sak. Om du er konsekvent og viser at du er en de kan stole på, vil de snart ringe deg for kommentarer og innspill.

Journalister får sjeldent feedback - så det kan faktisk være din inngang for å få din egen journalistkontakt. Det har jeg skrevet om i innlegget her:  Gi pressen feedback - og de vil elske deg

Husk: Et godt forhold til noen få journalister er verdt flere tusen pressemeldinger.

Lykke til, 
Guri

Få flere gode tips og råd på e-post!

Meld deg på vår e-postliste for å motta e-poster fra Kommuniser bedre. Merk at du vil motta en blanding av tips, råd, tilbud og andre ting vi tror du vil ha nytte av. Og du, vi deler ikke informasjonen din videre!

Close

50% Complete

Lær å skrive tekster som engasjerer, selger og høres ut som deg!