Hvorfor du bør bygge en e-postliste nå!

business markedsføring tekst Mar 23, 2019

Lenkene som er merket med * i dette innlegget er reklame (affiliate). Stol på at jeg aldri vil anbefale deg noe jeg ikke selv har testet og bruker selv.

Er du i gang med å bygge e-postliste? Hvis du ikke har begynt, så er det på tide å komme i gang nå! La meg vise deg hvorfor du bør begynne og hvordan du kommer i gang!
 

Er det noe man er opptatt av i den digitale markedsføringsverden så er det dette med viktigheten av å bygge en e-postliste. Alle snakker om det - og ikke uten grunn...

Men altså, da jeg startet opp var jeg litt usikker på hvorfor -og ikke minst hvordan - jeg skulle bygge en e-postliste.

For hva var egentlig så innmari viktig med det? Jeg hadde jo Facebook og Instagram, og antallet folk som fulgte meg der, steg jevnt og trutt...

Etter hvert som tiden har gått, og jeg har vært med i gamet en stund, skjønner jeg godt hvorfor en e-postliste er viktig å prioritere.

 

Derfor må du prioritere å bygge en e-postliste!

Den enkleste grunnen til dette er rett og slett den minst sexy grunnen også (skulle ønske det var mer sexy, men sorry..).

Det er rett og slett fordi om du har en e-postliste så er det du som eier den. Ingen andre.

Det samme er ikke tilfellet med sosiale medier. Selv om du har din businesside eller gruppe på Facebook og Instagram, så eier du den ikke. Den eies av Facebook (FYI: Facebook eier også Instagram..)

Og de siste ukene har det skjedd en del ting i verden av sosiale medier, som gjør det enda viktigere enn før å tenke litt mer alternativt når det kommer til følgerne, lesere og kunder. Altså alle du vil at skal følge, like og kjøpe av deg;)

 

Du og jeg har null kontroll!

Av en eller annen grunn sluttet Facebook plutselig å virke for kort tid siden. Ukene før det skjedde så slettet Instagram plutselig mange brukere fra diverse kontoer.  Og senest denne uken ble det avslørt at Facebook kommer til å fjerne nyhetsfeeden totalt!

Det betyr at  Facebook som du kjenner det vil være totalt forandret om ett år. Og hvordan skal folk da kunne oppdage og se hva du legger ut på siden din om det ikke dukker opp i nyhetsfeeden deres?

Samtidig endrer algoritmene seg også i ett sett, og det som fungerte i går, fungerer plutselig ikke i morgen.

Altså man kan bli sliten av mindre! Og som du skjønner så er det hele ekstremt uforutsigbart. Og hva verre er: du og jeg har null kontroll!

Vi har ingenting vi skulle sagt om endringer som skjer. Vi må bare tilpasse oss. Fordi det ikke er vi som styrer eller eier Facebook og Instagram. 

 

Få kontroll ved å bygge e-postliste!

Men du eier faktisk epostlista! Om du begynner å bygge den på din side, så er det du og ingen andre som eier den.

Den har du full kontroll over. Det er noe du kontrollerer. Det gjør du ikke med  Facebook og Instagram.

Det er du som bestemmer hva du vil sende til e-postlista. Ingen andre.

For om Facebook og Instagram skulle kollapse i morgen, så ville du mistet alle følgerne dine, men ikke epostlista.

Ser du nå poenget og viktigheten med en e-postliste?? I think you do;)

 

Slik bygger du en epostliste

Ok, men hvordan bygger du faktisk en e-postliste??

Da jeg startet så skjønte jeg ikke det helt. Skulle jeg bare begynne et nyhetsbrev og satse på at folk meldte seg på? Eller var det noen andre lure måter å gjøre det på? (FYI: ja, det er det!)

Og ikke minst: hvordan skulle de melde seg på og hvordan skulle jeg få sendt dem en epost? 

Det er mange retninger her du kan ta, så la meg bryte det hele litt ned

Først og fremst så må du skaffe deg ett eller to systemer (kommer helt an på hva du velger) som kan:

1. Hente inn eposter
2. Sende e-poster ut 

Enkelt og greit!

Du kan gjøre som skissert over at du starter med å legge ut en «meld deg på mitt nyhetsbrev» -side eller så kan du velge (noe jeg foretrekker og anbefaler) å gi noe bort gratis mot at folk legger igjen eposten sin.

Slik jeg har gjort her: 

 

Her får de som legger igjen navn og epost tilsendt mine tre beste hemmeligheter til å skrive gode tekster. Dette er gode tips som alle kan ta i bruk med en gang og som jeg tror kan være til hjelp for mine følgere. 

Når de har lagt igjen navn og e-post, får de tilsendt en video per e-post hvor jeg deler mine beste skrivehemmeligheter.

Samtidig havner de altså på e-postlisten min (vel og merke om de samtykker til å motta e-post fra meg i fremtiden. Dette er knyttet til personvernregler som er viktig å huske på og å følge)

Jeg bruker newkajabi.com til å hente inn navn og e-post - som er er veldig fint verktøy å bruke til dette (spesielt siden jeg har kursportal, nettside og blogg på denne siden).

Men altså: hva du gir ut gratis kan være hva som helst, men det er viktig at du velger noe som du tror mulige kunder vil ha.

Jeg har hatt mange ulike freebies (som man kaller det på godt norsk..) som jeg har gitt bort, som også denne her:

 

 

Som du ser her lærer jeg bort hvordan man kan lage covere til høydepunkter på Instagram.

Dette er noe jeg tenker at min målgruppe vil være interessert i å lære hvordan de gjør. 

Så som du ser, er det bare kreativiteten som stopper deg.

Du kan lage hva det skulle være av slike «freebies» og be om at de som vil ha det legger igjen navn og e-postadressen. 

For å spre ordet om nyheten om disse «freebies», deler jeg med jevne mellomrom nyheten om dem i mine sosiale medier kontoer. Rett og slett i håp om at flere skal melde seg på epostlista.

Når de gjør det, vokser lista og jeg kan sende dem tips og råd jeg tenker de kan ha nytte av - og jeg kan dele informasjon om kurs og annet jeg tilbyr. 

Så oppsummert: om Facebook og Instagram plutselig skulle forsvinne i morgen og ta med seg alle de som følger meg der, hadde det jo vært kjipt, men jeg hadde heldigvis ikke stått helt på bar bakke.

Da er det godt å vite at jeg fremdeles hadde hatt e-postlista å lene meg på.

Så er du klar for å begynne å bygge din liste? Det håper jeg!

Ta gjerne kontakt om du trenger hjelp til din listebygging!

Snakkes snart,

Guri 

GRATIS: Start din nettbusiness på 1-2-3

Få de tre stegene du må vite om (men som ingen forteller!) - som vil få deg raskt i gang med å skape din business.

Etter dette GRATIS minikurset vil du vite akkurat hvordan du skal komme i gang med din BUSINESSDRØM!

Spar penger, tid og frustrasjon

Jeg vil komme i gang