HJEM OM BLOGG BUTIKK VERKTØY SOM ANBEFALES SE PRODUKTER Logg inn

Ta din fortjente plass i media

En fransk filosof sa en gang at i et demokrati så får vi de politikerne vi fortjener. Det samme kan vi si om mediene: Vi får de mediene vi fortjener!

Media er og blir vår viktigste arena for informasjon, debatt og kritikk. Og sett fra et demokratisk og et forretningsmessig perspektiv er det viktig at sånne som deg og meg bruker pressen. Det styrker nemlig demokratiet vårt!

Jo flere som når frem med sin historie og sitt budskap, jo mer styrket blir demokratiet. Du og jeg må være med på å bestemme hva pressen skriver om!

Virker det litt rart? At vi må bruke pressen?

Hva med det etiske i å «bruke pressen»?

Er det ikke pressen selv som bestemmer hva som skrives?

Nei, det er ikke alltid slik.

Ofte er det nemlig slik at de som er gode på PR og de som har PR-rådgivere som jobber med media, er de som slipper til. Og det er bekymringsverdig!

Det kan ikke være slik at det er kun noen utvalgte som får slippe til. At det kun er de sterkeste kildegruppene med PR-ansatte i spissen som slipper frem i media.

På sikt kan dette føre til at noen grupper får uforholdsmessig stor innflytelse på pressen.

Det er derfor viktig at den kunnskapen og erfaringen PR-rådgivere som meg benytter for å nå frem i media, deles og tilgjengeliggjøres.

Slik kan vi være sikre på at flere slipper til i samfunnsdebatten.

Mer forståelse og lettere for media å utføre samfunnsoppdraget sitt

Mitt mål med Kommuniser bedre er at flere skal få forståelse for hvilken rolle journalister og de profesjonelle kilder har, og hvilke premisser og metoder de jobber etter.

Det vil gjøre det lettere for pressen å utføre sitt samfunnsoppdrag.

Og for oss som kilder å bruke pressen på en god og etisk måte.

 

Guri 
 

Få flere gode tips og råd på e-post!

Meld deg på vår e-postliste for å motta e-poster fra Kommuniser bedre. Merk at du vil motta en blanding av tips, råd, tilbud og andre ting vi tror du vil ha nytte av. Og du, vi deler ikke informasjonen din videre!

Close

50% Complete

Lær å skrive tekster som engasjerer, selger og høres ut som deg!