Bestill bok

Hvordan finne en god mentor eller coach for deg

businessdrømmen Feb 26, 2023
Å finne en god businessmentor

I denne episoden av podkasten Businessdrømmen deler onlinegründer Guri Five hva du bør se etter når du kommer til å finne en god mentor og coach for deg i business. Hun gir deg fem tips til hva du bør tenke igjennom før du bestemmer deg for å jobbe en-til-en med noen.

Den nye episoden av podkasten Businessdrømmen finner du der hvor du hører på podcast eller ved å klikke på lenkene under:

her i acast

her på itunes

på spotify

 

Sammendrag av episoden:

 • I denne episoden skal jeg gi deg et par tips til hva du bør tenke gjennom når du velger mentor eller en coach. Det er mye vi selv kan gjøre i business, men du vil merke at du kommer til å komme til et punkt hvor du trenger hjelp. Du vil på ett eller annet tidspunkt trenge noen som drar deg videre. Når du skal be om hjelp fra en coach eller en mentor er det  veldig viktig at du treffer riktig på hvem du ber om hjelp. Det er nemlig mange som har bomma og som har kastet bort masse masse penger og tid på feil hjelp. Og dessverre flere som har opplevd at det nesten har blitt verre enn bedre. Dette kunne vært unngått om de hadde brukt litt tid på å reflektere over disse fem tipsene under. I podkastepisoden utdyper jeg nærmere om hvert enkelt av tipsene så gå gjerne og lytt til episoden.

 • Tips 1:  Vær veldig tydelig på hva det er du trenger nå i din business
  Det betyr å være klar over hva det er du har klart og hva er det du ikke har klart. Hvor er du hen i løypa i din business og hva er det du trenger hjelp med nå? Det må du vite. Det er nemlig en del som ikke vet dette og da kommer med en uklar bestilling. Om du er uklar på hva du trenger, så er det vanskelig for mentorene og coachen å hjelpe dem videre. Hvis du ikke vet hva du trenger eller klarer å kommunisere det klart, så tenker jeg at tiden kanskje ikke er helt inne for å få en coach eller mentor. Da bør du heller bruke tid på å reflektere over: hva er det jeg egentlig trenger nå og hva er det jeg konkret må ha hjelp til for å gå til neste nivå i min business.

 • Tips 2: Finn en som faktisk kan det de driver med og som kan vise til resultater
  Dette er superviktig for det er veldig mange der ute i den store verden som har kunnskap om å starte en business, men ikke erfaringen. De har kanskje lest mye bøker og studert prinsippene,men de har aldri faktisk gjort det. Det er noe annet å lese enn å gjøre. Du må passe på at du finner en som faktisk har gjort det de skal hjelpe deg med og som ligger foran deg i løypa. Som har fått til det du ønsker å oppnå.

  Som en forlengelse av dette så er det også viktig at du finner en som er en god match for deg og hvordan du vil gjøre ting i din business. Hvis du kjenner at coachen du vurderer bruker metoder du selv ikke ville brukt eller om du kjenner en dårlig følelse rundt måten personen opptrer på, så er ikke dette coachen for deg. Det må være  en match på erfaring, verdisyn og hvordan personen gjør ting.

 • Tips 3: Velg en mentor/coach som matcher din følelsemessige utvikling
  Du bør velge en mentor/coach som har erfaring og som ligger foran deg i løypa (som du kan lære av), men det er også viktig at du velger en som forstår hvor du er følelsesmessig. Hvis du ikke er en som tåler så mye kritikk og å bli pusha mye, så ikke velg en coach som jobber på den måten. Velg da heller en som har mer omsorg. En som er mildere.  Senere når du har fått mer selvtillit og står stødigere i deg selv og din business, så kan du gå for en som pusher mer. Ta utgangspunkt i det du følelsesmessig trenger nå.

 • Tips 4: Spør og hør hva andre synes om mentoren/coachen
  Innhente referanser som ærlig kan fortelle deg om sin opplevelse av den personen du vurderer å jobbe en-til-en med. Lytt og legg spesielt merke til de negative sidene som trekkes frem. Det er ikke sikkert at de negative sidene er så ille at du ikke vil jobbe med personen, men du bør kjenne til dem.

 • Tips 5: Lytt til magefølelsen din
  Den tar aldri feil, om det skurrer så lytt til magefølelsen så let heller videre. Den dårlige magefølelsen er der av en grunn.  Når du inngår et samarbeid skal du være gira og ha en god følelse, ikke en dårlig en.

Vil du ha hjelp med å starte og skalere din onlinebusiness? Sjekk ut disse mulighetene her:

 

Gode gratisressurser: